För en harmonisk relation mellan hund & människa

UTBILDNINGAR

Du kan utbilda dig inom hund hos Dogs of Pegasus. Läs gärna vår Q&A för att få svar på de vanligaste frågorna.
Du är varmt välkommen att kontakta oss för frågor!


ESSENTIALS

Essentials-serien är en djupgående utbildning med inriktning på ett särskilt tema. I nuläget är temat socialisering nivå 1, och då finns två varianter; Social 1 Pro och Social 1.
Social 1 Pro är framtagen för dig som vill använda din utbildning på ett yrkesmässigt plan och redan är eller avser att bli yrkesutövande inom hund.
Social 1 innehåller de delar av utbildningen som lämpar sig för den med ett personligt intresse och avser privat bruk. 

Båda varianterna innefattar grundläggande teoretisk och praktisk lära inom socialisering av hund, i stor som liten skala. De praktiska delarna är organiska och alltså inte inövade på förhand. Detta för ett så realistiskt och autentiskt händelseförlopp som möjligt. Vi förespråkar ett balanserat perspektiv och utgår alltid ifrån individen och det aktuella syftet, istället för att klamra oss fast vid förutfattade meningar och orealistiska ideologier. Så vill man fördjupa sig inom detta otroligt spännande, intressanta, nyanserade och omåttligt roliga ämne samt relevanta delar runtomkring, så är det här en alldeles fantastisk – för att inte tala om unik – möjlighet!

Konsultera oss för prisuppgifter.

Essentials: Social 1 Pro

Totalt 7 dagar
Innehåller 10 delar; filosofi, hundpsykologi, analys, upplägg & intro, dynamik, kroppsspråk & kommunikation, intensitet, raser & typer, säkerhet, människans roll.

Essentials: Social 1

Totalt 3 dagar
Innehåller 5 delar; upplägg & intro, dynamik, kroppsspråk & kommunikation, intensitet, människans roll.

Essentials TEAM:
Social 1 Pro

Totalt 7 dagar i grupp
Innehåller 10 delar; filosofi, hundpsykologi, analys, upplägg & intro, dynamik, kroppsspråk & kommunikation, intensitet, raser & typer, säkerhet, människans roll. TEAM sker i grupp om minst 4 deltagare.

Essentials TEAM:
Social 1

Totalt 3 dagar i grupp
Innehåller 5 delar; upplägg & intro, dynamik, kroppsspråk & kommunikation, intensitet, människans roll. TEAM sker i grupp om minst 4 deltagare.

GROUNDWORK

Vår andra utbildningsserie heter Groundwork och vänder sig till dig som söker en bredare grundutbildning som introduktion i vår filosofi.
I varianten ”Beginner” får du lära dig grunderna i flera områden av vårt arbetssätt och upplägget anpassas till elevens förutsättningar för att få ut mesta möjliga av utbildningen.
”Specifics” handlar om att fördjupa sig inom ett specifikt område av personligt intresse eller behov. Kanske vill du fokusera enbart på kraftfulla hundar, rädda hundar, högintensiva hundar, hundpromenader, din hundrädsla, för att bara nämna några exempel. 

Groundwork tar dig på en resa från teoretiska grundprinciper till resultaten av dessa applicerat i praktiken och passar för dig som vill ha en stadig grund att stå på för vidareutveckling, vare sig det handlar om privat eller professionellt bruk.

Konsultera oss för prisuppgifter.

Groundwork: Beginner

Totalt 7 dagar
Innehåller genomgång av filosofi inklusive Q&A, konsultationer med kund som åhörare och medhjälpare, utvärdering av hund, hundmötesträning, socialisering, miljöträning, passivitetsträning, flockpromenad, närgången hantering med mera.

Groundwork: Specifics

Totalt 3 dagar
Innehåller genomgång med Q&A, analys, skräddarsytt och temaanpassat upplägg.

Groundwork TEAM: Beginner

Totalt 7 dagar i grupp
Innehåller genomgång av filosofi inklusive Q&A, konsultationer med kund som åhörare och medhjälpare, utvärdering av hund, hundmötesträning, socialisering, miljöträning, passivitetsträning, flockpromenad, närgången hantering med mera.
TEAM sker i grupp om minst 4 deltagare.

Groundwork TEAM: Specifics

Totalt 3 dagar i grupp
Innehåller genomgång med Q&A, analys, skräddarsytt och temaanpassat upplägg. TEAM sker i grupp om minst 4 deltagare.

boot Camp +1

Vi har sedan länge boot camp för hundar, men nu finns äntligen möjlighet att boot campa tillsammans med sin hund! Med eller utan ett klassiskt boot camp i bagaget, ses vi för att analysera, ta fram en plan, öva, justera och finlira träningen.

Här blir inte bara hunden utbildad, utan även människan får personlig coaching under flera intensiva dagar. Utbildningen är privat och upplägget anpassas helt till det som behöver göras i varje enskilt fall. Det här är perfekt för den som vill utvecklas sida vid sida med sin hund och följa kurvan från start. Utöver en utmanande, spännande och oförglömlig process, skapar det också ännu bättre förutsättningar för hållbara resultat.

1. Boot Camp +1
4 dagar, 5 tim/dag (totalt 20 timmar)

Hela upplägget planeras tillsammans med kund. Boot Camp +2 innebär ytterligare en person från samma hushåll.

Pris: 30 000 kr
Boot Camp +2 (20 tim): + 10 000 kr

2. Boot Camp +1
8 dagar, 5 tim/dag (totalt 40 timmar)

Hela upplägget planeras tillsammans med kund. Boot Camp +2 innebär ytterligare en person från samma hushåll.

Pris: 50 000 kr
Boot Camp +2 (40 tim): + 20 000 kr

Flex

En heldagsutbildning där vi kommer överens om innehållet tillsammans med kunden/-erna.

FLEX Private; en heldags privatutbildning med valfritt tema.
8 timmar
Pris: 15 000 kr

FLEX Duo; en heldags privatutbildning för två vänner, kollegor, familjemedlemmar eller personer ifrån samma hushåll.

8 timmar, 2 personer
Pris: 20 000 kr


Q&A

1. Är utbildningarna fristående eller måste de genomföras i en viss ordning?

Svar: Ja, de är fristående. Man får ut desto mer av sin utbildning av att gå fler eftersom de tillsammans utgör ett helhetskoncept men det funkar absolut att endast delta i en en eller genomföra flera i valfri ordning. 


2. Ingår boende?

Svar: Nej, mat och logi står man själv för. Däremot kan vi rekommendera boende i närheten.


3. Är utbildningarna sammanhängande? 

Svar: Essentials: Social 1 (inklusive TEAM), Groundwork: Specifics (inklusive TEAM) samt Boot camp +1 (20 timmar) är sammanhängande. Övriga utbildningar kan delas upp, men ska slutföras inom 3 månader från startdatum.


4. Hur långa dagar är det och vilka tider gäller?

Svar: En heldag är 9 timmar inklusive 1 tim lunch. Tider kan variera men generellt sett gäller kl.9.00-18.00, kl.9.00-14.00 eller kl.14.00-19.00.


5. Får man ha med sig egen hund?

Svar: I de fall där det inte är givet och förbestämt att egen hund ska närvara och delta så är det individuell överenskommelse som gäller. Oftast kan egen hund följa med och ibland kan hen delta men inte alltid. Antalet medföljande eller deltagande hundar är valfritt när det är godkänt, men konsultera oss på förhand för att kunna anpassa upplägget i enlighet med det.


6. Erhålles någon certifiering eller diplom efter slutförd utbildning?

Svar: Diplom, ja. Villkoren för certifiering är under utveckling så i nuläget finns ingen. Förmodligen kommer det att krävas flera slutförda utbildningar hos oss för att kunna certifieras och då kommer man att kunna erhålla den meriten i efterhand om det är aktuellt.


7. Vilka är antagningskraven?

Svar: Ansökningarna godkänns på individuell basis då det är viktigt för oss att personkemin stämmer och vi delar vissa etiska grundprinciper. I de fall då ingen personlig kontakt har skett tidigare så kan ett personligt möte föreslås. Vi förbehåller oss rätten att avslå ansökningar.


8. Vilken information ska man ta med i sin ansökan?

Svar: En presentation om dig själv, vilka ambitioner du har inom hundlivet, vilka personliga utmaningar du genomgår för tillfället, en kort presentation av eventuella egna hundar, vilka förväntningar du har på utbildningen och vilken kontakt du har haft med oss tidigare om sådan funnits. Komplettering kan behövas.


9. Vad ska man ha med sig under utbildningen?

Svar: Något att anteckna med/i, lunch och snacks, kläder efter väder, öppet sinne och gott humör! 


10. Vem håller i utbildningen?

Svar: Vår grundare, utbildningschef och hundrelationsexpert, Alexandra Ortega.


11. Vad kostar utbildningarna?

Svar: För utbildningar utan prisuppgift på hemsidan uppmanas man att kontakta oss via vårt kontaktformulär som finnes nedan.


12. Kan man dela upp betalningen?

Svar: Nej, hela avgiften ska vara betald senast 30 dagar före första utbildningsdag


13. Erhålles någon rabatt för personer inom samma hushåll?

Svar: Ja, för Essentials (ej TEAM) och Groundwork (ej TEAM). Konsultera oss för prisuppgift.

VILL DU GÅ EN UTBILDNING?

Kontakta oss via ansökningsformuläret nedan så återkommer vi till dig.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: