Snillet Sally

Jag älskar en fräck mentalitet som Sallys! Utan öga för en hunds instinktiva sociala beteende överlistar hon en på ett ögonblick. 😛 Sally är en Miniature American Shepherd på 2,5 år (precis som sin bruna kompis Bobbo). Hon flyttade till sin nya familj i somras och har varit ett huvudbry sedan dess. 😅 Hon är konstant på alerten, är superkontrollerande, och hon är väldigt reaktiv – om man låter henne. Ni förstår, Sally är inte ens speciellt känslomässigt investerad i sitt reaktiva beteende. Hon lägger av direkt om det står tydligt för henne att hon inte kommer att uppskatta konsekvenserna (till skillnad från en känslomässigt investerad hund, som därför kräver mer jobb). Faktum är att Sally är så intuitiv och så fruktansvärt lyhörd för kroppsspråk att hon omedelbart registrerar om en person har vad som krävs för att upprätthålla regler och gänser eller inte. Detta innebär att konsekvenserna kanske inte ens behöver presenteras för henne, så länge hon kan ana vad utgången blir (hon gjorde det med mig t.ex.). 💡

Sallys människa har fokuserat alldeles för mycket på henne, vilket avslöjade för Sally att hennes inflytande över honom är enormt. Inte nog med att det är enormt, utan hon insåg också att hon har mer inflytande över husse än tvärtom. Den som inbillar sig för en sekund att detta inte påverkar henne negativt misstar sig ordentligt. Husse blev ju hennes personliga tillgång som hon började kontrollera, vilket gjorde att hon tvingades vara vaksam hela tiden, som i sin tur orsakade att hon blev så nervös. När en hund är nervös, är reaktiviteten inte långt borta. För att stoppa reativiteten måste man sluta vara källan till sin hunds obalanserade sinnestillstånd. ⛔️

Sally är inte den som behöver arbetas med. Det är däremot människan. I takt med att en annan relationsdynamik skapas på grund av att människan känner sig mer självsäker, självständig och värdefull, uppstår den naturliga inre styrkan att upprätthålla enkla, grundläggande gränser som främjar att Sally följer istället för att leda. Hon är så redo för den förändringen! ❤️

Mot balans. ⚖️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: