Ledsrskap som livsstil

Jag säger alltid att det är en livsstil att leda en hund, inte ett träningskoncept. Det är mer som att vara förälder än som att vara en coach. Till exempel så är ju en förälder närvarande på ett annat sätt, så barnet (eller i det här fallet, hunden) kommer oundvikligen att plocka upp förälderns svagheter, jämfört med en coach som kan träda in i sin temporära, professionella roll och dyka upp i sitt bästa jag under den korta stunden man ska ses och därmed maskera sina svagheter. 🎭 Att vara förälder är man 24/7, coach kan man vara när man känner för det.

När folk betraktar sin ledarroll som att syssla med coaching så beter de sig som att det är genomförbart att välja sina tillfällen för att leda. Där har de fel och därför uppnår man inte sina önskade resultat. 🤷🏻‍♀️ Man uppnår resultat när man börjar behandla sitt ledarskap som en livsstil. Som ett föräldraskap.

Allt man gör med och runt sin hund spelar roll. Precis allting. 🧩 Allting räknas för om man summerar alla detaljer och ögonblick så får man kontentan av sin hunds verklighet och rollen man spelar i den. Inom den verkligheten har man skapat ett mönster som hunden associerar en med. Man blir förutsägbar. Hunden identifierar en som sitt förutsägbara mönster, vilket är en sammanfattning av alla ens stunder tillsammans, aktiva som passiva. ☝️

Så om du låter din hund komma undan med vad som kan kännas som småsaker hemma (och du alltså är passiv) och sedan försöker skifta till en aktiv auktoritetsfigur som borde respekteras ute på promenad, så kommer du att misslyckas. Om du beter dig som en kärlekskrank, känslosvallande och daltande person när ni är ensamma och tror att din hund ska se dig som en sval, stadig och respektabel figur när ni har gäster så misstar du dig. 😬 Din hunds beteende är kvittot på hur hen uppfattar dig, baserat på era samlade interaktioner, stora som små. 👐

Se detta som en vänlig påminnelse om att LEVA din roll, för att hoppa in och ut kommer inte att övertyga din hund om att hen bör följa (lita på) dig. Tvärtom så kommer det övertyga hunden om att hen inte borde göra det. 🙅🏻‍♀️ En ledare är något man ÄR, inte något man presenterar när man känner för det. Jag lovar att det gör en värld av skillnad. 🌍✨

Mot balans. 🐾

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: