Dogs of Pegasus fyller 10 år!

Den här månaden firar vi Dogs of Pegasus 10-årsjubileum! 🥳 Varje onsdag nu i mars kommer jag att publicera en förfrågan att delta i för den som vill, som erbjuder ett pris för en person och deras hund. Du kan vinna en gratis konsultation, kurs eller annan aktivitet hos oss! 🤩 Tävlingarna sker på vår facebook och instagram.

Men först och främst vill jag starta med ett nytt koncept som jag kallar ”Jag vet inte vem som behöver det här men”, vilket är en liten specialspalt på våra sociala medier om slumpmässiga tankar jag har om saker som rör människor och hundar. Tanken är att hålla det kort och främja reflektion. 🤓💭

Här kommer första!

JAG VET INTE VEM SOM BEHÖVER DET HÄR MEN:

När det kommer till att göra framsteg med en hund eller få en bra start, så är skillnaden mellan ett proffs och en amatör att proffset bryr sig om de små sakerna. Vi vet att ”smått” snart blir ”stort”. Till exempel, när en hund börjar testa gränser för att se om de håller (vilket är normalt), så upprätthåller vi dem medan en amatör inte gör det = hunden belönas för det beteendet. Detta leder till att hunden börjar bete sig respeklöst gentemot gränser i allmänhet och det slutar med att du har en hund som inte tar dig på allvar för att din trovärdighet är svag. Folk säger till mig hela tiden att de i början inte tillät ditten eller datten men släppte taget om de reglerna i slutändan för att hunden var så ihärdig. Det är en väldigt dålig idé. Inte bara för att man la ner en regel som säkert fyllde en värdefull funktion, utan mest på grund av den svaga karaktär man just demonstrerade, naivt i tron att det inte skulle påverka hundens syn på en. Det gör det.

Så kom ihåg; håll ett öga på de små sakerna. Presentera en trovärdig och respektingivande version av dig själv, sida vid sida med den roliga, tillgivna och omtänksamma delen. Det är vad ett proffs hade gjort. ❤️

Mot balans. 🌹

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: