Skyddet kan bli hotet

Det är bild nummer 3 för min del. 💙

Ocean Olympus är hans namn, men vi säger Olimpo här hemma. 🌊 Han anlände hos oss för flera år sedan, som hans enda alternativ för att undvika avlivning efter flera incidenter som resulterade i ett antal polisanmälningar. Hans mentalitet är den av en sann soldat, redo att försvara sin familj vid behov. Kruxet är att se till så att han inte misstolkar något som inte är det, som en order att gå till attack. I vår flock är han helt underbar och funkar alldeles utmärkt, och hans bästa vän är vår presa canario Santi. Olympus är lugn, fånig och extremt lojal, men han kan bli seriös som synden på ett ögonblick och det är en komplicerande faktor för de flesta människor att hantera. Att ha ALLA aspekter av en ras eller individs temperament i åtanke – utan att överskatta sin egen kompetens – borde vara basic sunt förnuft när man ska välkomna en hund i sitt liv, men tyvärr så ser vissa till att lära sig den hårda vägen.

När det kommer till vakthundar och beskyddande hundar så anses det vara en attraktiv egenskap att din hund är kapabel att försvara dig. Vad de flesta inte förstår är att de är beredda att ”försvara” dig mot allt och alla såvida du inte vet hur du ska hantera den instinkten korrekt, inklusive barnens kompisar, dina kollegor, din svåger, grannarna etc. Alla våra 4 cane corsos har reagerat via den instinkten i det förflutna; Orion mot kvinnan i huset, Optimus mot gäster och Onyx gentemot barnen INOM familjen. En försvarsbenägen hund är inget skämt. De kan innebära en verklig fara. Så innan du romantiserar tanken av att ha en för att skydda familjen, kom ihåg att de kan ”skydda” dig eller sig själv från vem som helst (inklusive familjemedlemmar) om du misslyckas med att leda.

Mot balans. 🛡

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: