Bärsärkar-Bosse

Bosse är en 2,5 år gammal fransk bulldog som precis har genomfört sin första bootcampvecka hos oss. Bosse gick till attack mot både människor och andra djur och har flera gånger bitit och skadat så det blöder. Besökare attackerade han så fort han fick chansen och matte har inte kunnat stanna och prata med någon då Bosse angriper direkt.
I hushållet finns även Bosses pappa och hundarna har slagits illa vid ett flertal tillfällen på Bosses initiativ. Situationen blev snabbt ohållbar och det talades på allvar om att avliva Bosse i brist på bättre alternativ. Familjen älskar sin hund och vill honom väl, men kanske var det enda utvägen? Ett tag såg det riktigt dystert ut. 😞

Men så kom familjen i kontakt med mig och det beslutades att Bosse skulle få en chans till. Vi sågs för en konsultation och i samband med det överlämnades Bosse för rehabilitering.
Vårt första möte var ingen vacker historia. Bosse var helt hysterisk och gapade och kastade sig mot mig som en galning. De gångerna han sansade sig tillslut räckte det nästan att jag rörde lillfingret så flög han mot mig igen och var helt rabiat. Det var lätt att konstatera att varken hund eller människor kan fortsätta på det här viset! ⚠️

Nu när det har gått en vecka kan vi rapportera att det tog ett dygn för Bosse att acceptera mig och Amme, och ytterligare ett dygn senare var han inte skeptisk alls. Vi tyckte till och med att han var lite väl mjuk och inställsam och anade ugglor i mossen, så vi ville avvakta med att ropa hej innan det hade gått en vecka för ibland dröjer det tills hunden visar sina rätta färger. 🎨 Under den här veckan har vi hunnit introducera Bosse för flocken i flera steg, han har assisterat oss i hundmötesträningen på jobbet, träffat sin första besökare och deltagit på senaste Aktivitetsdagen här på gården. Han gick från att ha eget rum på natten till att flytta in med andra hundar. 🐶
Med besökaren gick det alldeles utmärkt (video kommer), på jobbet har det inte varit några bekymmer (även om han fortfarande får en mjukstart), med flocken är det inga konstigheter såhär långt, men på hundmötesträningen under Aktivitetsdagen reagerade han tydligen kraftigt mot hundar som först reagerade på honom. Jag missade det för att jag var upptagen på annat håll, men Amme berättade att den lille korven flög ut som en raket i kopplet, redo att landa rakt i nyllet på sin motståndare! 🤭 Han tyckte inte att det var svårt att avbryta hunden, men Bosse klargjorde åtminstone att han INTE ska underskattas! ❌ Tack Bosse, då vet vi! 😅

Hur som helst så känns det inte riktigt som att smekmånaden är över än, för Bosse blir nog mer på hugget ju mer hemma och inkluderad han känner sig. Man skulle kunna anta att familjebytet gjorde sitt också och det har det garanterat, men något säger mig att det är krut i killen som ännu inte visat sig fullt ut. 💥 Vi får väl se. 🤷🏻‍♀️

Igår åkte amstaffen Nala hem efter avslutat boot camp. Hon gjorde verkligen en himla fin resa och upphörde helt med utfall mot hundar och folk. Resan fortsätter förstås eftersom hennes familj måste finna sin egen framgång med henne, men nu är hon väl utrustad för att möta dem halvvägs. 💖

Mot balans. ☯️

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: