En vecka med Bravey

Nu har Braveheart varit här i en vecka och hittills går allt över förväntan! De första dagarna höll han en låg profil men sen kom han igång och blev väldans social och nyfiken! 😄 Inomhus delar han köket med våra småttingar och umgås med resten av flocken när vi är ute. 🐕 I rastgården får man hålla ett öga på honom för att han ska låta bli att vara för framfusig och burdus. Annars klappar han till de andra med tassarna och ska upp och rida, fastän de fräser ifrån. Det finns dock undantag, så han är inte dum. Vissa hundar vågar han inte utmana ödet med och då håller han sig minsann på mattan. 😏

På flockpromenaderna är han duktig, men vi måste klargöra att han förväntas hålla tempot vi beslutar om för att han inte ska bli för ivrig. Han respekterar våra tillrättavisningar och uppskattar vägledningen. Bravey är i grunden en alldeles lagom hund. Inte för mesig, inte för tuff. Är man tydlig, säker och noggrann med att hålla hans intensitet i schack så anstränger han sig för att samarbeta och följa instruktioner. 🧡 Dessutom är det viktigt att inte uppmuntra honom till att bli dominant eller beskyddande genom att varken hund eller människa är varann i hasorna. ✋

Imorgon börjar Bravey arbeta som assistent för oss i jobbet och kommer att hjälpa till med hundmötesträningen. 🐶 Han har redan provat på en gång och tyckte att det var svårt, så det finns helt klart utrymme för träning där, speciellt vad det gäller passiviteten. 🤙

Ikväll tog vi en skogsrunda i långlina och han hade hiskeligt kul med sina vänner Bendito och Nico. 🌲🥰 Nu sussar han sött och lär inte begära mer för idag. 😴

Mot balans. 🌄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: