Morris åker hem

Morris åker hem idag, efter ett 30 dagar långt boot camp hos oss. För bara en månad sedan var han en opålitlig hund som var besvärlig att ha runt folk både i och utanför hemmet då han var så osäker och misstänksam att han reagerade med att bli hotfull och farlig. 💥 Så sent som igår gick han en promenad med en av våra kursdeltagare som han aldrig har träffat förut, utan att för ett ögonblick känna sig provocerad av henne! 🤩 Han har träffat många olika personer, både kopplad och lös, efter att vi etablerat en stabil grund av ömsesidig respekt, tillit, lojalitet och kärlek. Det resulterade i att han inte en enda gång bar sig illa åt mot någon utomstående, trots alla gånger han haft chansen. 🙌 Andra hundar har varit ännu fler, och även där har han fått lära sig att sköta sig och visa hänsyn. Hans allra bästa vän blev en liten släthårig tax vid namn Limpan, som Morris mer än gärna använder som huvudkudde och älskar att kela med. 🐶💕 Och det är hon som bestämmer! 😅

Morris stabiliserades av att inse sin plats i familjen som hushållets hund och inte härskare. 1️⃣ Han lärde sig att lita på oss för att vi ställde krav på hans omgivning, men inte utan att samtidigt ställa krav på honom. 2️⃣ Vi förtjänade hans respekt genom att säga nej, inte ja. 3️⃣ Lojaliteten och kärleken blev den oundvikliga konsekvensen av dessa grundstruktur, som utgör fundamentet i vår relation. Som ett brev på posten blev Morris en lugnare, lyckligare, trevligare och mer tillfreds individ som tack vare detta får han ett friare, roligare och mer njutningsfullt liv. Vi gläds i mängder åt hans positiva utveckling! 🥰👏

Nu ska Morris återförenas med sin familj och i och med det påbörjas processen för att överlåta ledarskapet från oss till dem. 👫 Hädanefter är det deras insats och engagemang som avgör i vilken riktning som Morris kommer att fortsätta, och vi hejar på dem varje steg på vägen! Morris är inte längre den spända och suspekta hund som de lämnade in, så nu är det människornas tur att vara elever. 🤓 Morris tillhör i alla fall rätt familj och de kommer alltid att ha oss i ryggen. ✊

Lycka till, Morren! Vi älskar dig, din klumpeduns! 💖

Mot balans. ☯️

Annons

Ett svar till ”Morris åker hem”

 1. anna-karin scheutz profilbild
  anna-karin scheutz

  Åh, vilket fint jobb ni har gjort med Morris!
  Lycka till Morris.❤️
  /Anna-Karin

  Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: