Nedräkning

Jaha, då var det lördag. 8:e februari. Dagen före SVT släpper dokumentärfilmen ”Alexandra & alla hennes hundar”. Från kl.2 inatt går det att se den på SVT Play, på tisdag visas den på ettan kl.21, med ytterligare ett par repriser i veckan som kommer. Imorgon kl.19.30 går ”Rapport”, som gör ett inslag om filmen, och artiklar och debattklipp publiceras på SVT:s webbsida under dagen, om jag har förstått det rätt. Samtidigt som dokumentären har TV-premiär deltar jag i ännu en livesänd debatt, fast denna gången på kanal 2. Den sista tiden har jag gjort intervjuer med nyhetsbyrån TT, Borås tidning, Svenljunga Tranemo tidning, P4 Sjuhärad och nu sist Ulricehamns tidning, samt suttit och snackat i Nyhetsmorgon och debatterat i Morgonstudion. Filmandet startade för exakt två år sedan men drog igång på allvar i juni förra året. Jag är helt slut! 😆😅

Men en sak ska ni veta. Jag är oerhört tacksam för utrymmet att göra min röst hörd och tar det inte för givet en enda sekund. Jag skulle ljuga om jag påstod att det var ett enkelt beslut att ställa upp på det här projektet, och även om resan har varit både rolig, spännande och annorlunda så har det också varit extremt jobbigt emellanåt. Jag har behövt återkoppla till tankar och känslor som jag har känt mig ganska färdig med i många, många år, och jag var helt oförberedd på att det skulle dra igång en sorgebearbetning på nytt, men det gjorde det. Trots det så uppskattar jag verkligen den möjlighet som detta innebär, och jag känner mig stark som vågar vara öppen och sårbar med hela Sverige! 💪

Mot balans. ⚖️

26 svar till ”Nedräkning”

 1. Har precis sett dokumentären. Ni är helt fantastiska! Både i engagemang och kunskap, djupt imponerad 😊

  1. Tack, Petra, det uppskattar vi!

  2. Vilken fin kommentar! Tack så mycket, Petra!

 2. Väldigt sevärd dokumentär. ❤ Maria

 3. Hej Alexandra! Var jätteroligt att se dokumentären om dig och hundarna. Jag fick up dig vid googling för något år sedan, då vi försöker få bukt på vår landseerhund vid möten av hundar eller vilka djur som helst. Vi bor tyvärr långt från dig, i Västernorrland, annars hade jag frågat om vi kunde komma på dina kurser på ett kick. Har haft två hundpsykologer till hjälp och ska ge oss ett ordentligt försök till med clicker och målmedveten träning, men om jag inte gör några framsteg säg till sommaren så hoppas jag kunna få hjälp från dig över hur vi ska göra, kanske behöver hon (eller jag) ett bootcamp. Tack för inspirationen! Jättefin dokumentär 🙂

  1. Hej Nina! Ni är varmt välkomna när du är redo!

 4. Tack för ett fint porträtt av dig och dina hundar. Imponerad av din styrka, förmåga och känsla för hundar.

  1. Tack, Ann, det uppskattar jag!

 5. Lisbeth Grönlund profilbild
  Lisbeth Grönlund

  Min man och jag har också just sett dokumentären och instämmer med Petra Svensson. Underbar, så full av värme och mänsklighet. Precis vad vi behöver i dessa tider, människor som du och din man. Lycka till!

  1. Åh, vad snällt skrivet! Jag tackar så mycket, det gjorde mig så glad att läsa!!

 6. DU ÄR OTROLIG❤️🤩❤️ TACK för att du delar med dig💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

 7. Hej Alexandra, nu har jag tittat på ditt tv-program! Jag är så imponerad av dig o ditt ledarskap, av dig o dina hundar, av den kompetens du skaffat dig för att kunna gör det du vill göra!
  Låt dig aldrig nedslås av de människor som tror det bara finns en metod eller ett sätt att göra något på: mitt eget sätt!
  Jag har haft hundar i hela mitt liv, vissa stökigare än andra. De tre senaste ( efter varandra) har varit riesenschnauzer, än nog så svår hund att uppfostra. Jag har också jobbat i 15 år med ledare för att de ska bli bättre i sitt ledarskap. Det kan man inte heller göra med enbart positiva strokes. Då behövs ett tydligt meddelande om att detta gör du, det fungerar inte. Försök så här istället… En inbiten ledare byter inte ledarstil utan kritik, detta gäller i allra högsta grad även övre delen av kopplet: ägaren! Men även hunden.
  Du har en naturlig talang med djur, det syns lång väg för alla oss som hållit på ett helt liv med djur. Du är ett geni.
  Ninni 63 år, 8 hundars f.d matte, Lufsens nuvarande matte!

  1. Tack för ett givande meddelande, Ninni! Jag förstår precis vad du menar och håller med dig. Lufsen har tur!

 8. Fantastiskt fint porträtt! Önskar att folk kunde vara lite mindre svartvita och förstå att det finns plats för olika inriktningar, man ser ju tydligt att de hundar du möter och tar hand om inte alls skulle må bra av att enbart fostras genom belöning. Jag är imponerad av hur du lyckas med hundarna och hur du resonerar kring din barndom. Fint att se att du verkar funnit en försoning med din traumatiska upplevelse som barn.

  1. Tack så mycket för det! Ja, det önskar jag också, allt jag förespråkar är en balans som anpassas för individen och den unika stunden. Återigen, tack!

 9. Tack för att du delade med dig av dig och ditt liv med hundar och människor! Jag äger själv ingen hund, men har gjort, och önskar att jag hade upptäckt Cesar på den tiden. Nu står mitt hopp till att du får ett eget program där du, likt Cesar, kan ta dig an hundar som behöver din hjälp. Och det finns många. Kram och Lycka till i framtiden!

  1. Stort tack för det, Anette! Det betyder mycket att ha ditt stöd och din förståelse.

   Mvh,
   Alex

 10. Hej. Jag beundrar din styrka. Den hundträning du representerar är ju fri från våld och ursprunglig. Jag förstår inte alls hur någon kan tycka illa om metoderna du använder. När en hund har nått botten och inte kan agera klokt runt andra hundar eller människor krävs andra metoder än godis. Tyvärr är det ju vi människor som driver dem till detta tillstånd genom att inte förstå vad hundar behöver. Bra att du inte låter idioter vinna, du är en superwoman. Kram

 11. Maria Bensryd fd Andersson profilbild
  Maria Bensryd fd Andersson

  Hej Alexandra ❤️ Har precis sett TV programmet. Så glad att du får jobba med din passion och slipper klippa hår 🙂 Saknar dig fortfarande som min frisör men ser ju att du nu har hamnat i din rätta miljö! Skickar massor av styrka och kramar. Gör ditt bästa för att strunta i alla avundsjuka hatare. Tusen kramar. PS lyder fortfarande ditt råd. Ingen klipper mig kort igen ❤️❤️❤️❤️🙂

 12. Du är fantastisk. Tack för att du delade med dig om ditt/ert liv. Jag hoppas folk får en större förståelse för dig och det du gör. Ett stort tack för ditt underbara arbete för alla fina hundar ❤

 13. Hej Alexandra.Hann bara se en kort bit av programmet och debatten med hundinstruktören.
  Och det räckte gott.
  Familjen har sett de flesta program med Ceasar Milan och det är det enda vettiga som fungerar.Vem är det som leder en flock?Människan eller hunden? Hur fostrar en hundflock varandra?
  Att använda tryck i ett koppel är inte bestraffning.Man påkallar eller avkallar hunden uppmärksamhet.
  Såg att du har” min kärlek” på bild.Dessa är redan nu hatobjekt hos nästan alla veterinärer och får myndigheter fatt på den rasen så är de avlivade på studs.
  Vi sponsrar shelterdogs i ett europeiskt land och rehabiliterar.Tyvärr går det inte i Sverige då JBVs veterinärer baktalar dessa hundar för att stoppa alla adoptioner.Alexandra Du behövs och lovar gott inför framtiden för både hund och människa.
  Allt nytt kommer att få tåla kritik innan ett paradigmskifte sker.
  OM alla dessa hundinstruktörer och hundpsykologer inte lyckats då skyller de på hunden.Falskt och bedrövligt.
  Nu följer vi dig.

 14. Äntligen en riktig hundkännare!🐾❤️🐾❤️ Nu gäller det för er att hålla ut och strunta i alla elaka kommentarer. Ni gör ett fantastiskt jobb både du och din man👍

 15. Tack för ett bra program och förstår din filosofi fullt ut efter 12-13 år med tre st Amstaff/Rottweilerblandningar med mycket driv, jakt och vakt. Var till Hallgren på 80-talet med tre personer och sex hundar. Ingen avde åt korv mer i sitt liv och den avbrytande effekten med att kasta nyckelknippan fungerade ite alls. Idag vet jag bättre. Keep going strong girl!

 16. Fantastiskt program om fantastiska människor!
  Tack för att såna som ni finns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: