Gulliga Goliath

Nytt år, ny dalmatiner! Eller?! 😂😂😂

Säg hej till Goliath, vår nya bootcampare. 👋 Goliath är ca 2,5 år och har kommit till oss för att stärka sitt självförtroende och bli tryggare, lugnare och mer tillfreds i sitt inre. 🌺 I dagsläget är han ängslig, orolig, rastlös och reaktiv. Han har dåligt självförtroende och beter sig illa i hundmöten, framför allt som kopplad. Han piper, gnäller, vankar och är väldigt lättdistraherad och ofokuserad i övrigt. Det sista året har han dock blivit mycket bättre tack vare att hans familj bytte filosofi och tillvägagångssätt, från att bara uppmuntra det som var positivt och försöka undvika det negativa, till att ta tjuren vid hornen och konfrontera problematiken med allt vad det innebär. 👍 Nu befinner de sig i ett läge där det är dags att avancera än mer, och för det tar vi hjälp av Pegasusflocken!! 😍😍😍

Jag och Goliath träffades för första gången när han överlämnades till oss idag. Just nu ligger han och sover bredvid mig, men fram tills dess var han rastlös och ängslig och behövde min vägledning för att komma till ro. 🐾 Det fascinerar mig att han inte besitter de egenskaper och verktyg som krävs för att lösa problemet han hade (att välja, ta och lägga sig till rätta på en plats i en främmande miljö 😪), och gör mig uppspelt och förväntansfull att få hjälpa honom utveckla, hitta och lära sig dessa. 🤗 Tänk så mycket lättare, bekvämare, roligare och mer njutningsfullt hans liv kommer att bli! 🙌

Idag fick han mjukstarta med en promenad med bara mig, och landa i ett kök som han än så länge endast delar med Yoshi och Sylvester (blind japanese chin och ointresserad chihuahua), men imorgon blir det andra bullar för då ska vi ut på äventyr! 😃💫

Välkommen, Goliath! Du har hamnat precis rätt. 💛

Mot balans. 🌷

4 svar till ”Gulliga Goliath”

 1. Christina Johansson profilbild
  Christina Johansson

  Hej, varför blir hunden så lugn i din närhet? Har de andra hundarna en sån inverkan också??

  1. Hej och tack för din fråga! Alla påverkas av energin de har omkring sig och hundar är inget undantag. Alla har ett inflytande över sin hund, så det är upp till var och en att se till så att det inflytandet är positivt. Hunden blir lugn i min närhet för att jag ser till att vara det. Lugna hundar har en lugnande inverkan etc. Som människa handlar det om att göra det kontinuerliga arbetet med sig själv som krävs för att kunna erbjuda det positiva inflytandet.

   Bästa hälsningar,
   Alexandra Ortega

 2. Christina Johansson profilbild
  Christina Johansson

  Det kontinuerliga arbetet med sig själv. Kan du utveckla det en aning?!

  1. Allt som har med ditt fysiska, mentala och känslomässiga välbefinnande att göra. Det som gör dig till en starkare och stabilare människa, vad det nu innebär för just dig. För en fördjupad förståelse av vad jag menar föreslår jag att du lyssnar på Dogs of Pegasus podcast, från första avsnittet. Du finner den bland annat på Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: