Med buller och bång

✴️ Nu har Agathon varit här i 10 dagar och vilken rivstart han har fått! ☄️ Först och främst har han fått träffa och lära känna så många hundar, och fått anpassa sig till ett liv med dem. Han läxas upp av de bestämda tikarna och flörtar hämningslöst med den stora mastiffen Dodi. Lite otippat blev han och taxen Joppe goda vänner. 🥰

Men sen har han gjort några lärorika missar också. Häromdagen fick han till exempel för sig att påbörja en protest mot vår lille Yoshi när han kom till mig och ville ha uppmärksamhet. Agathon kom fram och började markera mot Yoshi och ville få bort honom. Han gjorde honom inte illa eftersom han startade lite försiktigt för att testa mina gränser, och där fick det naturligtvis ett abrupt stopp. ⛔️ Men avsikterna var inte schysta och hade kunnat bli värre om jag inte hade agerat direkt. Jag är tacksam för snedsteget då det gav mig en möjlighet att betona regeln om att det är strikt förbjudet att avgöra vem som får söka min uppmärksamhet och inte. 🙅🏻‍♀️ Agathon förstod och har inte visat tillstymmelse till att försöka med det igen, och jag är inte orolig för det heller.

✴️ En annan miss var igår när Amme presenterade honom för vår besökare Blaze, en shar pei. Blaze är bara här för att avlasta familjen i några dagar men det kom sig väldigt lägligt då Blaze har blivit ostabil det senaste. Jag upptäckte direkt hur känslosam han var, och han kändes ganska vilsen i pannkakan överlag. 🤯

Jag pratade i telefon när Amme släppte in Blaze, men blev snabbt varse om att jag behövde skifta fokus då Agathon startade en fajt med Blaze på momangen. 🤺 Vi avbröt honom med en gång och ingen kom till skada, men Blaze fick inse att den intensiteten inte går hem här, och Agathon fick veta att han inte får ta obalans i egna tassar, för det är vårt jobb. ☝️

Inget ont som inte för något gott med sig, det är en inställning som jag anammar till tusen. Och även här blev det så att Blaze blev mycket lugnare väldigt fort, och Agathon ännu en välbehövlig lärdom rikare. Det är bra för honom att få besked om att andras obalans inte är hans ansvar, och det är skönt för honom att slippa vara den som ska åtgärda det och veta att vi människor löser det istället. 😌 Amme fick koll på att man inte ska underskatta Agathon, och jag blev påmind om att förtydliga att vissa introduktioner ska ske under min vägledning. Perfekt! 👌

✴️ Hur som haver så är Blaze och Agathon vänner nu och visar varandra hög tolerans och respekt. De är bra för varann, de där två, eftersom de håller respektive intensitet i schack! ♟

I övrigt har Agathon varit en solklar stammis på jobbet som assistent i hundmöten. Här har han också visat att han har svårt för det. Denna veckan fortsätter jobbet med detta, med vissa justeringar i jakten på det rätta receptet just för honom. Video kommer! ✅

Mot balans. ⚖️

P.S: Hur söta var Agathon och Joppe tillsammans på en skala då?! 😍💥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: