Angelägna Agathon

Det blir tydligen en dalmatinerhöst för mig, och inte mig emot! 🖤

Det här är Agathon, och han är 3,5 år. Agathon har varit reaktiv emot andra hundar sedan han var valp och lämnade uppfödaren för att flytta hem till sin nya familj. Sedan dess har de gjort så gott de har kunnat för att få ordning på hans beteende men fortfarande kämpat i motvind. 😓 Agathons utfall har varit så intensiva att det har slutat med att han har bitit den som håller i kopplet, ibland rejält. Han har då omriktat sin intensitet mot den som hindrar honom i det besinningslösa tillståndet, ett beteende som många hundägare känner igen och passar sig för. 😥 Det är nu längesedan detta hände eftersom Agathons matte och husse har lärt sig hur de ska hantera honom för att inte bli träffade, men det är heller inte tal om att överlåta kopplet till någon som saknar den kunskapen då själva problemet inte är borta. 🚫

Hemma är Agathon snäll och okomplicerad. Det är ute som han blir som förbytt. 💥 Han har varit i hundslagsmål och han har orsakat skada, men som alltid finns det skäl till varför det blev så. Det har handlat om hormoner, ranginstinkter och rena provokationer, men också ett bristfälligt upplägg som inte borgat för det bästa resultatet. 🛡 Nu är han i alla fall här för att bli en mer harmonisk och balanserad kille som fixar hundmöten utan dramatik! 👌 Premiärträningen blev faktiskt under senaste bootcamparen Eddis gå-hem-lektion, håll tillgodo för videosnutt kommer på facebook & instagram! 🎞

Välkommen hit, Agathon! Så roligt det ska bli att få hjälpa dig! 🥰

Mot balans. 🐾

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: