Look & Learn!

✨✴️ NYHET!!! ✴️✨

🔸 LOOK & LEARN är det senaste tillskottet i ett koncept ifrån Dogs of Pegasus som går ut på att erbjuda gruppaktiviteter som köpes per gång istället för som en serie lektioner. Tanken är att precis som med Pay & Play och Pay & Train, ha ett enkelt utbildnings- och träningsförslag som är mildare för plånboken och lättare att göra plats för i kalendern. 👌

🔸 LOOK & LEARN börjar med att satsa på temat KROPPSSPRÅK, för att lära människor mer om hundkommunikation. 🐕 Ju bättre man blir på att läsa av hundar desto bättre beslut kan man ta i relationen till sin egen hund, deras umgänge med andra hundar inkluderat. Vi kommer att titta på ett brett utbud av olika hundar, inklusive mina egna men också deltagarnas. Deras uppgift blir att visa oss allt vad de har att bjuda på gällande olika typer av signaler och beteenden, och min roll i det hela är som tolk och arrangör. 💁🏻‍♀️

🔸 UPPLÄGG: Till en början så kör vi LOOK & LEARN före månadens andra tillfälle för Pay & Play, alltså den tredje söndagen i varje månad. Det går alldeles utmärkt att stanna kvar för att också delta i Pay & Play efteråt, detta betalas i så fall separat. ✔️

Tanken med LOOK & LEARN är att människan ska få chansen att lära sig massor om hundar i allmänhet, även när man har sin egen i åtanke. 💡 Fokus ligger därför på att variera utbudet av hundar, signaler och beteenden.

Egna hundar är välkomna att närvara vid LOOK & LEARN, men alla kanske inte blir utvalda för tolkning. Blir hunden inte utvald så har den i alla fall fått passivitetsträna, vilket är en oerhört viktig övning i sig. 💯 Stör någon hund så pass att min uppmärksamhet krävs under en längre tid för att åtgärda det, så räcker inte tiden till och då får den hunden vänta i bilen istället (om vädret tillåter, annars löser vi det på annat sätt).

Så småningom kommer LOOK & LEARN också att innefatta specialteman så som vissa raser, åldersgrupper och temperament, och enstaka tillfällen kommer att vara längre och annonseras separat. 👍

🔸 Fördelarna med detta upplägg är flera:

* Man dyker upp när man kan och behöver inte binda sig till fasta dagar. 📆

* Det finns ingen förbestämd följetång så man missar inget (mer än ett grymt bra träningstillfälle) om man inte kommer varje gång. 📊

* Deltagare varierar från gång till gång vilket ger bättre träning. 🐩🙋🏽

* Passet hålls kort men intensivt för att ge både hund och människa bästa möjlighet till positiv exponering men ändå hinna avsluta på topp. 🔝

* Man väljer själv vilken träning man vill satsa på. 🤔💭

* Bättre ekonomiska möjligheter till träning för fler. 💵

🔸 NÄR: 17 februari kl.11.30-12.30

🔸 VAR: Limmared. Vägbeskrivning skickas till anmälda deltagare.

🔸 HUR: Den som vill närvara skickar mig ett PM senast dagen innan och meddelar sitt deltagande. 📧 För den som är osäker på om ens hund är en lämplig deltagare så går det bra att fråga mig först.❓

Personligt ansvar råder.

🔸 KOSTNAD: 500 kr per tillfälle för en person (oavsett om man tar med sig en hund eller ej). Ytterligare person ifrån samma hushåll betalar 300 kr.

🔸 OBS! Inga löptikar! 🚫

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: