Stärkande och inspirationsgivande kurshelg

Både lördag och söndag körde vi tredje omgången av Flockledarutbildning Grupphelg, och jösses vilket härligt gäng som kom! Alla var så modiga som rannsakade sig själva helt öppet inför gruppen, och lika förstående och stöttande var de mot varann. Det var en ynnest att få delta i!

Bland de som inte vet bättre sägs det på sina håll att jag sysslar med ”quick fixes”, men ni som har erfarenhet av min filosofi vet dock att så inte är fallet. Jag menar, vad är en ”quick fix” som måste passera människan?! Visst, för den som har bestämt sig och vet vad den vill, lyckats hitta balansen i sin lugna och bestämda energi, blivit smidig i sin flexibilitet och kan både tolka andra och förmedla sig utan svårighet – KAN det gå fort! När dessa pusselbitar har fallit på plats går det mesta som en dans. Åtminstone tills livet – eller där levande varelsen HUNDEN – vill annorlunda. Det är nämligen först när det stormar som man *verkligen* sätts på prov och får kvitto på vad man går för. Och det, mina damer och herrar, är ingen ”quick fix”. Att lära sig att leda tar tid eftersom det är en krävande uppgift som ska integreras i vår vardag, med allt vad det kan innebära. Allt annat må gå fortare och fortare i vårt samhälle, men våra hundar är här för att motverka att vi går in i väggen och istället stannar upp, vänder blicken inåt, reflekterar och känner efter, och slappnar av… De hjälper oss att finna ro inom oss om vi bara är mottagliga för den oslagbara resan. Den här kursen är till för att dela ut ”nycklar” till den som vill ha dem, sedan får man ge sig ut och leta efter låsen och ta sig vidare. Det var många som hann med att öppna upp några lås bara under kursen, och det är SÅ häftigt att se!!!

Flockledarutbildningens tre varianter har verkligen varit en succé så jag har bestämt mig för att fortsätta med dessa även under höstsäsongen! Funderar du på att gå så borde du sluta fundera och slå till, det kommer du inte att ångra!

TACK till alla mina underbara kursdeltagare, för en riktigt trevlig, nyttig och inspirerande helg!

Mot balans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: