Schäferhunden Alice

Säg hej till vår nya bootcampare, Alice!

Alice är en ca 4,5 år gammal schäfer som gör utfall emot människor och andra hundar. Hon blir en pina att ha både på jobbet och hemma när folk ska komma förbi, och hundmöten är en ständig kamp. Situationen blir otäck och frustrerande för alla inblandade och därför har Alice kommit hit. Här ska vi ta reda på vad det är som driver henne, jobba med det hon har svårt för och lämna tillbaka henne till sin familj när hon befinner på en nivå som de kan hantera och jobba vidare med. När Alice lämnar oss kommer hon inte att vara några problem varken för oss eller sig själv – men hon måste ju sammansvetsas med sin egen familj för att de ska kunna ta över stafettpinnen och ta sig framåt med henne bortanför vår närvaro, och det är faktiskt det som blir den verkliga utmaningen!

Alice har varit här sedan i måndags så allt är fortfarande väldigt nytt. De första två dagarna var hon tyst och undvikande, för hon var ju så ställd över hela situationen! Dag tre och nu dag fyra börjar hon bli bekväm med att uttrycka sina känslor och är inte lika återhållsam, vilket är goda nyheter i sammanhanget men också då det börjar märkas vilken tur det är att hon är här! Alice har verkligen jättesvårt för att komma ner i varv och bara vara, så det stressar henne att det är det hon måste göra här. Efter promenaden när resten av flocken har lagt sig för en tupplur ligger Alice klarvaken och flåsar, gnyr, och till och med skäller rakt ut om jag inte stoppar henne! Det syns i blicken hur vilsen hon är; hon är nämligen inte van vid att behöva slappna av helt och hållet. Vanligtvis är hon alltid på alerten och passar på huset och familjen, för att reagera omedelbart om något avviker ifrån det normala. Att vara på helspänn har satt sina spår i psyket på Alice och det är det vi ska reda ut nu. En hund som kan slappna av och vara passiv eftersom den känner sig trygg i att människan har koll på läget, är en hund som inte skäller okontrollerat och gör utfall i första taget. Det är nu den första tiden som Alice verkligen kommer känna av att detta är BOOT CAMP, och inte förrän senare halvan av sin vistelse som hon kommer att inse hur skönt det är att lämna över ansvaret och ”bara” vara en sorgfri hund.

Min gamla mastiffmix León är en herre som kräver vägledning av en lugn, bestämd och självsäker ledare för att inte bli ängslig, så det ger mig en optimistisk syn på Alice nystartade resa att se henne ligga och kvida av rastlöshet med honom utfläkt på golvet bredvid, så djupt i sömn att han inte ens märker av henne. Kan han så kan snart du, Alice!

Mot balans.

Annons

Ett svar till ”Schäferhunden Alice”

  1. Fina Alice! Lycka till med träningen och hoppas hon snart får balans och komma hem igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: