Underbar invigningskurs!

Årets första helgkurs för Dogs of Pegasus och tidernas första Flockledarutbildning Grupphelg har precis varit, och det är först nu som alla intryck verkligen sjunker in för mig! Vi har diskuterat naturligt ledarskap och jag har berättat vad min filosofi innebär gällande detta. Vi har praktiserat att hålla oss i nuet, vara inkännande och lyhörda, självmedvetna och lyssna till vår magkänsla. Vi har pratat mycket om självkänsla, självförtroende och att tolka hundarnas kroppsspråk. Vi har blottat svagheter såväl som styrkor och upptäckt dessa i bruk tillsammans hundarna. Deltagarna har lärt sig om anspråksbeteende och utrymmespress, hur detta fungerar och hur det kan användas för att kommunicera smidigt medan man främjar hundens följsamhet. Hela tiden har vi varit elever och hundarna har varit lärarna. Vi har pratat om och övat på att vara ödmjuk utan att ta någon skit, och att utstråla pondus utan att upplevas som oförskämd. Allt är hela tiden en balansgång mellan hårt och mjukt, tufft och snällt, avslappnat och avsiktsfullt, lyhört och dirigerande. För mycket åt det ena eller andra hållet och hundens respons blir annorlunda. Det är som att lära sig en dans; klumpigt och stappligt i början men vackert och flytande med träning! Och processen är OTROLIGT givande för den som verkligen vill avancera!

Ett stort tack till alla som kom och på återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: