Socialiseringsworkshop!

Socialisering är inte, som många tror, bara att släppa några hundar lösa och se dem leka. Ju bättre en hunds sociala förmåga är – och det behöver inte ha något med lek att göra – desto mer harmonisk är den, och därför är det verkligen något att sträva efter som hundägare! En ordentlig socialisering innehåller både passivt och aktivt umgänge och lär både hund och människa SÅ mycket! En hund som vet hur man presenterar sig, kan sköta sig bland andra och dessutom konflikthantera, är en stabil hund. Är inte det vad vi alla vill ha? Andra kanske-inte-så-uppenbara fördelar med socialisering är vårt eget rolletablerande och relationsförstärkande som sker per automatik när det uträttas korrekt. Att socialisera sin hund med goda förutsättningar kräver att man själv kan tolka hundarnas kommunikation och avsikter och vet hur och när man ska agera eller låta bli. Det är en talang som utvecklas i takt med att man tränar och samlar på sig insikter och erfarenheter. För att inte tala om hur roligt och oerhört intressant det är!

För många är det riktigt svårt att hitta och få tag i lämpliga hundar att socialisera med. Hur vet man förresten vilka som är det? Är det verkligen bara hunden som räknas, eller spelar inblandade människor roll också? Hur då? Det är inte nödvändigt att få sin hund att kunna umgås med ALLA. Däremot är det viktigt att den har ett kvalitativt umgänge! Hunden är en social djurart men vett och etikett lär de sig av omgivningen. Då deras psykologi skiljer sig från vår och deras sätt att kommunicera ser annorlunda ut, så finns det en spännande värld att upptäcka för den som vill och behöver. Här får man göra just det!

Socialiseringsworkshopen är en kurs för alla som har ett intresse eller behov av att lära sig mer om hundar. Som en bonus upptäcker man minst lika mycket om sig själv, allt till förmån för sitt hundägande! Kursen går ut på att bena ut begreppet ”socialisering” och tar oss med på en färd genom hundens huvud och våra känslor. Man lär sig vad som krävs för att tillgodose sin hunds instinktiva behov och hur man löser de problem som man upplever idag. Det handlar alltså inte om att släppa hundar lösa och se dem leka (även om det kan hända också!), det handlar om att lära sig att se, förstå och agera på ett sätt som hjälper dig och din hund att uppnå harmoni tillsammans. Att främja en naturlig följsamhet som underlättar allt! Det här är en workshop som alla borde gå för att ta sitt hundägande till nästa nivå. Ett varningens ord är att det ger en stark känsla av mersmak och kan verka lätt beroendeframkallande! 😀

NÄR: 13-14 maj kl.10-18

VAR: Limmared

Hur: Anmälan skickas till dogsofpegasus@live.com och är bindande. Berätta lite om din hund och om eventuella bekymmer! 🙂

KOSTNAD: 3000 kr för ett ekipage bestående av en människa + en hund. Ytterligare person ifrån samma hushåll betalar halv kursavgift, det vill säga 1500 kr. En extra hund kostar 700 att ha med. Kaffe och fika ingår.

ÖVRIGT: Boende i närheten där hund är välkommen finns hos Tranemo Hotell, Kroksjöns Fiskecamping, Ulricehamns vandrarhem, för att nämna några.

VÄLKOMNA!

 

image1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: