Socialiseringsworkshop i maj månad!

Äntligen är det vår och det måste självfallet firas med ännu en socialiseringsworkshop! Sommaren närmar sig med stormsteg och med det förhoppningsvis också det fina vädret, semestern och utelivet. För att hunden ska kunna hänga med så mycket som möjligt så vore det givetvis enklare om den kunde uppföra sig, men hur får man den där balanserade hunden som man kan ta med sig utan att behöva skämmas? Jo, genom utbildning och träning! Många hundar går runt och är missförstådda av sina människor, som i sin tur försätter hundarna i onödigt riskfyllda lägen, klumpiga situationer och ofördelaktiga scenarion  – utan att veta om det! När man lär sig att se på saker och ting ur hundens perspektiv och faktiskt förstår sig på vad det är för slags hund man har, så blir allting MYCKET enklare. Då utvecklar man en intuition för vad som är lämpligt och inte, vad som bör undvikas eller utforskas närmare, vad man bör tillåta och inte, och när man ska lägga sig i och när man ska låta bli. Här träder sedan träningen in. För det är nämligen som så, att allra oftast är det människan som behöver tränas till att leda sin hund med övertygelse. Hunden behöver erfara att människan är pålitlig och värd sin respekt, och dessa erfarenheter hämtas mest effektivt ute i den verkliga världen, som till exempel på stan, i byn, ute på annan ort, i vimlet, i lugnare miljöer på bortaplan, bland andra människor, hundar och annat som är både nytt och gammalt. När dessa bitar börjar falla på plats och människan är bekväm i sin ledarroll så får man en följsammare, mer lyhörd och avslappnad hund som blir en fröjd att ta med sig ut på äventyr! Men först måste man alltså lära sig hur, och det gör man på den här kursen!

Helgen den 21-22 maj kommer Dogs of Pegasus att hålla en till socialiseringsworkshop i Tranemojyckarnas lokaler. Vi vänder oss till alla som vill lära sig mer om hundar, utveckla sin strategi och slipa på sina tekniker för att ta kontrollen vid hundmöten och närmare umgänge hundar (och människor!) emellan. Kursen ger hundägaren möjlighet att lära känna sin hund på en djupare nivå och samtidigt få mer kunskap om hur man läser av andra hundar för att kunna göra korrekta bedömningar och ta bättre beslut vad det gäller sin hund. Man får också chansen att träna i ett säkert och anpassat upplägg, där igenkänningsfaktorn bland deltagarna är hög. Det är en praktisk workshop som är framtagen för att förbättra kommunikationen och därmed relationen mellan hund och ägare.

Missa inte din chans att delta i en mycket lärorik, nyttig och kanske avgörande workshop där du kan vända något negativt till något positivt och påbörja resan mot harmoniska promenader, inklusive hundmöten, miljöträning och socialisering!! ALLA hundar är välkomna!

VAD: Socialiseringsworkshop

VAR: Tranemojyckarnas lokaler, Tranemo. För den som behöver övernatta så finns Tranemo hotell i närheten, där också hundar är välkomna förstås.

NÄR: Lördag och söndag, 21-22 maj, hela dagar.

KOSTNAD: 3000 kr/ekipage med 1 människa + 1 hund. Ytterligare person ifrån samma hushåll går för halva priset och ytterligare hund ifrån samma hushåll kostar 700 kr. Deltagare utan hund betalar 2300 kr.

HUR: Anmälan görs till dogsofpegasus@live.com, och då vill jag veta hundägarens namn och tfn, samt namn, sort, kön och ålder på hunden. Beskriv kortfattat vad er problematik består av (om sådan finns), och ta gärna med om hunden är kastrerad eller inte. Obs! Man är garanterad en plats när man har mottagit en skriftlig bekräftelse.

Under workshopen kommer jag att gå igenom alla ekipagen och arbeta efter deras förutsättningar.

Vi kommer att:

Koppelträna
Träna på hundmöten
Träna på olika tekniker för att vägleda hunden
Studera hundarnas kroppsspråk och kommunikation
Utrustas med värdefulla mentala verktyg för att bli den ledare som hunden behöver och förtjänar
Gå igenom de vanligaste ”gör/gör inte” vad gäller socialisering
Få deltagarnas frågor besvarade och diskutera deras problematik
Plus flera andra övningar och mer därtill!
Det finns ingen anledning att dras med hundproblematik längre! Boka din plats idag!

Mot balans.

IMG_5206.JPG
Hundar under utvärdering på ett shelter i Barcelona, i februari i år. Här hämtar jag mycket inspiration till innehållet i mina kurser! Foto: David Gustavsson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: