Vi erbjuder / Priser

Följande är ett urval av våra tjänster, och ALLA hundar välkomnas.

* Konsultation: Under en konsultation gör jag en inventering av hundens vardag, de problem man upplever, och vad man vill uppnå. Baserat på det tar jag fram en konkret och skräddarsydd åtgärdsplan med väl beprövade lösningar för kunden att följa. Jag visar hur man ska göra och i de fall tiden räcker till (det gör det oftast) övar man även praktiskt under min vägledning. Hunden är alltid med under en konsultation. Har har man flera hundar men bara söker hjälp för en, uppmuntrar jag till att alla ens hundar följer med, om möjligt. Medtaget sällskap välkomnas.

Konsultation, ca 2 timmar: 2300 kr.

* Distanskonsultation: Lämpar sig extra bra för personer som inte har möjlighet att besöka oss, i särskilt brådskande fall som inte lämnar utrymme för att boka ett besök, eller som uppföljning efter ett besök som redan har ägt rum. Det som inte går att genomföra under en telefonkonsultation är praktiska träningmoment. Man får en konkret åtgärdsplan ändå men specifika, praktiska åtgärder kan enbart diskuteras som en teori om de är obekanta, och vissa nyanser av åtgärdsplanen kan utebli i de fall vi inte har träffats tidigare. Konsultationen sker på telefon eller via facetime. Hunden behöver sällan närvara.

Distanskonsultation, 60 min: 1500 kr. 90 min: 1900 kr. 2 timmar: 2300 kr.

* Förebyggande utvärdering: Den här tjänsten är till för dig som har en ny hund (inom 6 månader efter införskaffandet), oavsett ålder, och vill lära känna den individen på djupet för att få reda på hur man kan undvika problem och uppmuntra önskade beteenden istället. Ju bättre man känner sin hund och ju mer medveten man är om sitt eget beteende, desto bättre är förutsättningarna för framgång. Det är den absolut bästa investeringen man kan göra för sin hund! En förebyggande utvärdering fungerar ungefär som en konsultation, fast i ett kortare format, och handlar om att från början avstyra – istället för att i efterhand behandla – oönskade beteenden.

Förebyggande utvärdering, ca 60 min: 1500 kr.

* Träningstimme: Efter en konsultation går det att boka tid timsvis, som man fyller med den typ av träning som kunden önskar och behöver. Vanliga exempel på träning är koppelträning, hundmöten, socialisering med andra hundar, hanteringsträning för den som har det svårt med olika typer av hundvård eller undersökning, passivitetsträning etc. Alla svårighetsgrader välkomnas.

Träningstimme, 60 min: 1500 kr

* Boot Camp: Vi rehabiliterar och intensivtränar hundar vars beteende kräver insatser som övergår kundens personliga förutsättningar. Varje vistelse är helt skräddarsydd utefter den aktuella hundens behov och anpassas även i takt med hundens utveckling i realtid. Alla typer av hundar, problematik och svårighetsgrad välkomnas. En konsultation ingår vid återlämning av hunden, samt våra skriftliga råd och instruktioner. Boot Camp riktar sig till genuint engagerade personer som avser att följa upp den träning som hunden har fått, dels på egen hand men även tillsammans med oss. Man bör därför ha i åtanke att det tillkommer fortsatt träning under vår vägledning, vilket bokas och betalas separat. Boot camp är starten på livslång förändring och förbättring. Minimitiden för Boot Camp är två veckor.

Boot Camp, 7000 kr/vecka eller 1200 kr/dygn.

* Social Sleepover: Hunden socialiseras dagligen med hundar som handplockas för ändamålet enligt en individanpassad plan. Beroende på tidslängd så varieras dessutom grupperna för mesta och bästa effekt. Syftet är att maximera hundens vistelse och skapa förutsättningar för utveckling enligt den enskildes behov. Det är en smart, effektiv och lyxigare variant av hundpassning som lämpar sig för hundar som skulle behöva öva sina sociala färdigheter men inte är aggressiva (som ”aggressiv” räknas hundar med kort stubin som satsar på att skada andra. För bland annat dessa individer finns redan alternativet Boot Camp).

Social Sleepover, 700 kr/dygn i valfritt antal dagar.

* Hundpassning/övernattning: För hundar som antingen behöver hållas separat eller är redan är självgående bland andra hundar.

Övernattning, 500 kr/dygn i valfritt antal dagar. Tillägg på 200 kr/dygn för löptik eller extremt destruktiv hund (inklusive okastrerad hanhund som kissar inomhus konstant).

* Aktivitetsdag: I vår Aktivitetsdag ingår tre olika aktiviteter och man väljer att antingen delta i en eller flera, gärna i samråd med oss om man känner sig osäker. Aktivitetsdagen hålls minst en söndag i månaden, vilket annonseras löpande. Varje aktivitet pågår i 45 min med 15 min paus däremellan, och kostar 400 kr per ekipage med en hund + en människa. Tillägg för extra hund eller människa är 200 kr/aktivitet. Deltagare utan hund betalar 300 kr/aktivitet. Det går att låna en hund av oss för den som vill. Sena anmälningar innebär risk för att det är fullbokat. Personligt ansvar råder. Löptik ej tillåtet. Alternativen är följande:

Pay & Train Hundmötesträning

Pay & Pause Passivitetsträning

Pay & Play Aktiv socialisering

* Träningsfika: En aktivitet som förbereder både dig och din hund för utamningen i att multitaska och hantera distraktioner i sociala miljöer. Det är den perfekta träningen inför sommarens uteserveringar och picknicks, samt släktträffar och andra sociala sammankomster i alla säsonger. Vi ses för en fika i gott sällskap och under vår vägledning övar man på att guida sin hund till att slappna av och komma till ro, fokusera på sin uppgift som följeslagare och behålla kontakten med sin ledare. BONUS! Det bjuds på trevligt, öppet samtal med högt i tak, inklusive rådgivning för diverse hundbestyr. Träningsfika anordnas en vardagskväll per månad, vilket annonseras löpande. Personligt ansvar råder. Ej löptik.

Träningsfika, 60 min inklusive fika med påtår: 450 kr för ekipage med en människa + en hund. Ytterligare hund eller människa ifrån samma hushåll betalar 300 kr.

* Stadspromenad: Haka på när vi ses för en långpromenad i Göteborgs stadskärna och få hjälp med hundpromenaden, vare sig det handlar om koppelteknik, impulskontroll/reaktivitet, följsamhet, ledarskap eller ”bara” skapa nya, positiva erfarenheter i stöttande sällskap och stimulerande miljö. Står du och stampar eller vill du avancera till nästa nivå? Då kan detta vara precis vad du och din hund behöver. Stadspromenader anordnas minst en vardag i månaden, vilket annonseras löpande. Personligt ansvar råder. Ej löptik.

Stadspromenad i Göteborg, 60 min: 500 kr/ekipage med en människa + en hund. Ytterligare människa eller hund från samma hushåll betalar 300 kr. Möjlighet att fortsätta en timme efter utsatt tid finns, till priset av 300 kr/ekipage. Ej löptikar.

* Hantera Nära: Utmärkt gruppträning för att hantera sin hund på ett säkrare och smidigare sätt. Vi håller öppet för deltagarnas egna önskemål och kan gå igenom saker som att klippa klor, borsta och klippa päls, ta på och av munkorg, ansa tassar och ansikte, göra en allmän undersökning, ge massage, torka tassar, lägga om bandage, lyfta hund (av praktiska skäl), vänja vid ljud av fön och klippmaskin m.m. Vi övar inte på allt på samma gång, utan detta är ett urval av moment som varieras beroende på deltagarnas behov. Ambitionen är inte att övertyga hunden om att all hantering är underbar, utan att göra hanteringen tryggare, lugnare, säkrare, som en naturlig del av en balanserad relation. I de fall där endast experthantering är lämplig, går det att få hjälp med det efter kursen. Påtala för oss om du misstänker att så är fallet. Hantera Nära anordnas varannan månad, och annonseras löpande.

Hantera Nära, 60 min för ekipage med en människa + en hund: 400 kr. Ytterligare person ifrån samma hushåll betalar 300 kr. För privat assistans efter kursen tillkommer 300 kr.

* Valpvimmel: Utöver de valpkurser som vi har regelbundet erbjuder vi även ”lösa” valpträffar. Vi ses i en timme för att socialisera, passivitetsträna och miljöträna valparna samtidigt som man får möjlighet att ställa alla sina frågor och få tips och råd. Lite som öppna förskolan fast hårigare! Ta del av gemenskapen i en grupp med liknande upplevelser, ambitioner och farhågor, stora som små funderingar, som söker information och redakap för att ta sig framåt. Du får lära dig hur du kan utvecklas med din hund och skapa ett starkare band. Fördelarna är många! Valpvimmel anordnas varannan månad för valpar mellan 3-7 månader, vilket annonseras löpande.

Valpvimmel, 60 min: 400 kr för ekipage med en människa + en hund. Ytterligare person ifrån samma hushåll betalar 300 kr.

* För specifika önskemål som inte finns med här, konsultera oss! Vi gör alltid vårt bästa för att individanpassa varje upplägg efter behov!

* Jag har i viss mån möjlighet att ta mig ut till kund, och kan i vissa fall rekommendera att jag gör så. Konsultera för enskilt fall och pris.

* Jag håller även demonstrationer inför grupp, med eller utan praktiskt arbete efteråt, samt föreläsningar och kurser.

Ett exempel:

Föreläsning, med eller utan praktiska moment, 3 tim inklusive 30 min paus: 5000 kr exklusive moms, milersättning och eventuell logi.

* Avbokningspolicy:

Möte som avbokas inom 24 tim för avtalad tid debiteras hela beloppet. Den som inte dyker upp för icke avbokat möte debiteras hela beloppet.

Boot Camp och föreläsning som avbokas 30-45 dagar före avtalad start debiteras 50 % av hela beloppet. Avbokning som sker 15-30 dagar före avtalad start debiteras 75 % av hela bekoppet. Avbokning som sker inom 15 dagar före avtalad start debiteras hela beloppet.

image5-kopia-2

17 kommentarer

17 tankar om “Vi erbjuder / Priser

 1. Har du några ”helgkurser” som vi skulle kunna vara med på? Bor i Varberg men skulle gärna komma upp till Limmared.

  • Hejsan!
   Absolut, en ny kurs i Tranemo är i skrivande stund i planeringsstadiet, och mer information lär komma i nästa vecka – så håll er uppdaterade! Ser fram emot att träffa er där! 🙂

 2. Hej !
  jag prata med dej i höstas, efter de att du varit i Strömstad, om att jag, ville vara med på din kurs, någonstans i Västsverige.
  MVH
  Svea

 3. Hej Alexandra!
  Finns det inga planer på att köra socialiseringskurs längre norrut i landet. Jag bor i Sundsvall, men är absolut beredd att åka en bit om det behövs. Men det är väldigt långt ner till dig.
  mvh Karin

 4. Hej! Jag har en valp på 12 veckor och har sökt efter valpkurser men det är fullt el finns inga som kommer påbörjas i höst. Undrar om du erbjuder valpkurser?
  Mvh Maria

  • Hejsan!

   Jag håller inte i några valpkurser, utan har socialiseringskurser och hundpsykologikurser, där även valpar är välkomna. Nästa socialiseringsworkshop är i december och mer info kommer upp alldeles strax på hemsidan.

   Mvh, Alex

  • Det är socialisering för kampsugna hundar som annars gärna ställer till med bråk eftersom de gillar konflikter. Det innebär att jag väljer ut lite tuffare hundar för att socialisera en sådan hund, så att de lär sig att söka andra typer av utmaningar och konflikthantera på rätt sätt istället för att starta bråk. Till exempel så socialiserade jag en sådan fransk bulldog. Hon ville alltid starta bråk och uppskattade spänningen, men hon lärde sig att bara umgås hjälpa mig att styra upp trubbel istället för att skapa det. Så jag ser det rent filosofiskt som ett slags kampsport för hundar – ett sätt att omrikta deras kamplust till någon konstruktivt istället.

 5. Dear Alexandra,
  I’m writing in English, because I’m not sure you would understand my danish 🙂

  We just recently adopted my sisters dog, who is 8 years old. He’s a sweetheart, and have been so great with our female dog who’s 2 years old.

  But he do have some issues, which we want to work with as a prevention.

  He has an aggression towards food, and we are unsure of how serious it really is, but it scares the hell out of our 2 years old dog.

  The 2 year old loves to play with toys, and for now, we don’t know if it’s safe to let her continue to play with him around.

  He is anxious whenever we walk him, and is alert every time we see a dog. Especially male dogs!
  He’s been attacked before, and seems quite unsure.

  We are thinking of a boot camp? Before we want overall training in his case. And we live in Denmark, so it would be more reasonable for us.

  Hope you can help!

  • Hi!

   English is definitely easier for me than Danish, so thank you! 😀
   I would be happy to help you with this and think the best way to continue this discussion would be through email, so please contact me via dogsofpegasus@live.com. It’s really great that you adopted him and want to bring balance to his life (and yours!).

   Best regards,
   Alex

 6. Hej !
  Vi har en kastrerad rottweiler/dobbermann hane på 1 år.
  Vi skulle vilja träna hundmöten då han reagerar väldigt starkt på en del hundar.. vissa hundar går jätte bra att gå förbi.
  Sambon vill även ha hjälp med att promenera med honom, då han morrar hoppar och biter mot henne..
  med mig är det inga problem på promenarden. Har du någon kurs för detta eller vad rekomenderar du ?
  Tack / Tobias

 7. Hej såg också programmet på SVT och håller med om att du gör ett fantastiskt jobb. Har du möjligen några kurser (socialisering-hundmötes) i Stockholms trakten under 2020?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s