Hundutbildningsresa

NYHET FÖR ÅR 2017!

Konceptet är följande:

Eleven följer med mig till vårt samarbetsshelter strax utanför Barcelona och spenderar hela dagarna med hundarna där under min vägledning. Där får man vara delaktig i mitt arbete för Millennia Animal Project, vilket innebär att man får en extremt laddad och lärorik upplevelse då vi utvärderar, hanterar och lär känna mängder av hundar i alla möjliga sorter och kombinationer.
Varje resa är unik då nya hundar finns att träffa varje gång, och man ställs öga mot öga med den tuffa verkligheten som står utanför min kontroll, det vill säga alla nyanlända individer som kommer dit under vår vistelse samt eventuella situationer som uppstår och tillhör shelterpersonalens vardag.🐾

Vi kommer att gå igenom sheltrets alla avdelningar och träffa alla hundarna som finns där, vilket är ca 200 stycken! Vi kommer att hantera utvalda hundar personligen och utföra allt ifrån kloklippning och koppelpromenader till test med katter, socialisering och specifik individuell träning och problemlösning. På sheltret finns alla hundar man kan och inte kan tänka sig och upplevelsen är extraordinär och omåttligt lärorik och insiktsfull, för den som tittar, frågar och lyssnar.

Detta är helt klart en unik erfarenhet för den passionerade och något hårdnackade hundfantasten som klarar att hålla sina känslor i styr och fokusera på uppgiften framför en, trots överväldigande distraktioner.
Vi är igång ifrån morgon till sena kvällen och upplägget kräver att man har ork, ett öppet sinne och nerver som tål en del stryk… Vi kommer också att umgås näst intill dygnet runt och för att kunna utföra jobbet på agendan så krävs det att vi kommer bra överens och känner förtroende för varandra. Upplägget kräver inga direkta förkunskaper eftersom jag står för vägledningen, men jag måste känna att vår personkemi stämmer bra.

Vad: Utbildningsresa som kan täcka allt ifrån nybörjar- till avancerad hundpsykologi, hantering och hundbeteendeproblemlösning. Allt innehåll är praktiskt arbete – vi hanterar och umgås med hundarna.

Var: Resan utgår ifrån Landvetter flygplats och tar oss till Barcelona i Spanien.

När: Resor finns varje månad, kontakta oss för den tiden som är av intresse.

Hur: Intresseanmälan mailas till dogsofpegasus@live.com och ska innehålla namn, personnummer, adress, telefonnummer samt en självpresentation och en motivering till varför man vill delta.
Minderåriga personer får inte delta och som elev måste man ha en hemförsäkring som täcker olycksfall i utlandet.

Kostnad: En resa som är måndag – onsdag kostar 5000 kr och en resa som är måndag – fredag kostar 10 000 kr. Resa och logi bokas av Dogs of Pegasus men betalas separat av eleven. För mer info om dessa kostnader, kontakta oss.

Bonus: Man får följa 4 hundars resa från bur i Spanien till ankomst i Sverige, och Dogs of Pegasus skänker 10% av varje utbildningsresa till Millennia Animal Project!

img_5157

img_5262

img_5184

img_5348

img_5282

img_5311

Samtliga foton: David Gustavsson (se HEM på facebook för referens).