Flocken

Här följer en presentation av alla våra flockmedlemmar:

Evian (mops):

Evian är, utan tvekan, världens snällaste hund. Han är otroligt tolerant och medgörlig, vilket innebär att han själv inte fredar sig för påstridiga individer och därför är i extra behov utav sin ledares (mitt) skydd. Evian är min allra första hund och har nu hunnit bli en gammal herre. Han är en mysfarfar av rang och det bästa han vet är att få ligga mjukt och bekvämt. Jag tackar honom för att han är den lättaste hunden som finns. 🙂

image6-kopia-4

Yoshi (Japanese Chin):

Yoshi visade mig att inte alla 3-kiloshundar är osäkra och bjäbbiga småttingar med napoleonkomplex… Snarare tvärtom. Yoshi är en cool snubbe som inte söker bekräftelse av någon, och han säger aldrig ett ljud. Han blev omedelbart en värdig flockmedlem då han på stapplande valpben visade att han hänger med i svängarna och inte räds att leka med de stora hundarna. Yoshi sätter våra besökare på prov när de instrueras att behandla honom som de större flockmedlemmarna, d.v.s. genom att ignorera honom initialt. Han vill nämligen inte veta av några väskor och bebisprat, och hos oss slipper han. 🙂

Sylvester (chihuahua):

Sylvester är Yoshis bästa kompis och har honom att tacka för mycket. När jag adopterade Sylvester var han traumatiserad och extremt rädd. Idag är han en självsäker kille som är ointresserad av människor men desto tuffare bland andra hundar. I Syllans värld spelar storlek ingen roll och han ser till att inte bli trampad på av andra. Det värsta han vet är att bli ömkad och det bästa han vet är mat. Sylvester är en duktig vakthund men är för övrigt en överraskande tystlåten chihuahua! 🙂

image7

Filomena (blandras):

Filomena är det bästa av båda världar; lugn, följsam, social, tillgiven och lyhörd, men också bestämd och lagom aktiv! Hon vet vad hon vill och räds inte att söka det. Filomena är en stor hund i en liten förpackning, som det ofta kallas när en enorm personlighet råkar bo i en liten kropp. Hon kan få sin blick att tala som ingen annan och det är fruktansvärt imponerande att se henne förmedla sig så tydligt och avsiktsfullt trots att hon är så liten.

Lilja (blandras):

Lilja är en väldigt rak och tuff hund som inte skräder orden för någon. Hon har mycket skinn på nosen och har inga problem med att ta för sig. Hon älskar att valla och springa, och är en aktiv hund full av liv! Lilja överraskar många hundar som tror att de kan köra med henne för att hon är liten, men faktum är att hon är perfekt att ta till när en överdrivet kaxig hund behöver plockas ner på jorden och är en duktig fostrare.

image2-kopia-4

Marisol (tax/beagle):

Marisol är ett lyckopiller! Hon är framåt, social och mycket sällskaplig. Det bästa hon vet är att gosa och spåra och hon är den där kompisen som alla hundar vill ha. Marisol är en snäll och konfliktlös hund men hon är inte rädd för att hävda att hon förtjänar respekt och kräva hänsyn för sitt personliga utrymme. Hon är en sprallig och lekfull hund ute men ligger gärna och bara myser inne.

image2-kopia-3

Seashélle (blandras):

Seashélle är en sprallig och sprudlande glad hund som alltid är på gott humör! Hon är väldigt social och sällskaplig och älskar att vara i centrum. Som albino är hon känslig för starkt ljus men det bekommer inte hennes aptit på livet! Seashélles bästa kompisar är Lilja och Marisol och fick hon så skulle hon kunna vara igång precis hela dagen. Hon är en lyhörd och alert hund, alltid lika pigg, vaken och redo!

Zandro (jack russell terrier):

Vårt lilla energiknippe! Zandro är en typisk JRT; aktiv, energisk, intelligent och finns alltid att hitta där det händer. Han är en mycket lättlärd hund som följer oss till jordens ände utan att blinka. Han älskar att leka, speciellt kamplekar. Kruxet är bara att han ska hitta någon som vill göra det med honom, för bland de andra hundarna är det inte många som står ut med hans monsterliknande läten när det ruskas och har sig… Zandro skulle avlivas av sin dåvarande familj som riktigt ung på grund av en intensiv aggression mot människor, men istället kom han hit och rehabiliterades, och här blir han kvar. 🙂

image4-kopia-2

Bobsina (engelsk bulldog):

Bobsina är en tuff brud i en mindre lyxig förpackning, men hon knallar på så gott det går. Hennes favoritsyssla är att lägga beslag på hela soffan inför de andra hundarna, men de lärde sig snabbt hur de ska hantera henne hetsiga temperament. Hon sover mest på dagarna men har allt bulldoggens explosivitet. Hon är en charmig tant och värdig tronföljare till Bob och han hade älskat att hata henne! 😉 Bobsina adderar extra krydda till vår vardag och vi till hennes.

image2

Aurelia (podenco):

Aurelia är en mjuk och vänlig liten gumma som älskar att jaga möss och vila upp sig i en av våra hundkojor på gården. Där har hon hittat ett eget litet krypin som hon är väldigt förtjust i. Aurelia är som en mild liten smörblomma som förvandlas till en taggig tistel när hon jagar (på eget bevåg). Då är hon ihärdig och uthållig, tills man plockar upp henne för då spelar hon död… Ja, hon är minst sagt en intressant liten hund och vi älskar henne!

image6-kopia-3

Mafaldah (basset hound/pitbull):

Mafaldah kommer också ifrån Spanien och anlände hos oss i januari 2012. Hon har en närvaro som inte liknar något annat och för sig ungefär som en dopad bulldozer! Mafaldah kan ta för sig och gör det så gärna. Hon är dominant och kraftfull och väldigt självsäker och framåt. Hon hjälper mig med tuffare fall och är en ovärderlig tillgång och familjemedlem. Mafaldah är en sann ”go getter” som vet precis vad hon vill och aldrig ger upp. Hon är långsammare, klumpigare och mindre energisk än de flesta i flocken men tack vare sin beslutsamhet så slutar det ändå alltid med att hon vinner allting!

Mafaldah

Millennia (blandras):

Millennia var en gåva till mig ifrån Cesar Millan efter min tid på hans Dog Psychology Center. Det var någonting med hennes utstrålning som fångade min uppmärksamhet lite extra och jag blev så glad när hon blev min! Millan är en mjuk och försiktig hund. Hon ”pratar” mycket och blir alldeles till sig när man ska gosa med henne. Hon är så snäll och försynt, vår lilla tjej. Hon leker gärna med Daysee och som en alert och känslig individ är det hennes jobb att larma flocken när hon upptäcker något som kräver närmare undersökning.

Veronica (border collie):

Vera kallar vi henne till vardags, och hon är en streetsmart överlevare som tillsammans med sin pojkvän Faro älskar äventyr! Hon är också en utmärkt fostrare och underbar hund. Vera är klok som en uggla och är mycket lyhörd och följsam. Hon vet precis vart hon hör hemma och är lojal sin familj. Ensam är hon mjuk och lite försiktig men med Faro känner hon sig tryggare och blir lite stöddig. 😉 Hon är en väldigt intressant hund som man lär sig massor utav.

image2 - kopia (5).PNG

Daysee Mae (blandras):

Den andra hunden vi fann i Spanien då under 2011 var Daysee Mae. Då var hon bräcklig och svag, med det var som sagt då det! Idag är Daysee en bestämd och envis tjej som inte drar sig det minsta för att styra över resten av gänget. Hon är hård men rättvis i alla lägen, och handskas väl med alla sorters hundar och människor. Daysee använder sig av ett utmärkt kroppsspråk och är mycket tydlig med vad hon gillar och inte gillar. Det gör henne lätt att läsa av och därför är hon väldigt sällan inblandad i konflikter. Det bästa att hon vet är att kela och hon är utan tvekan världens keligaste hund!

Daysee Mae

Scooby (blandras):

År 2011 snubblade vi över två övergivna hundar i Spanien, som sedermera fick följa med hem till Sverige några månader senare. En av dem var Scooby! Scooby är en lugn och sansad kille men kan allt spralla till det ibland, och han älskar verkligen att springa. Han var mycket reserverad och undergiven när han kom men har blommat ut ordentligt och har idag pondus och en elegant utstrålning. Scooby fungerar som en av flockens ”poliser” och barometer för att avgöra hur stabil en annan hund är.

Scooby

Silas (amerikansk staffordshireterrier):

Detta är en mycket speciell kille! Silas är stilig som få med sina bärnstensfärgade ögon och leverfärgade teckning, men det är framför allt på insidan som han verkligen är en unik kille. Silas är mycket tystlåten men ändå lekfull och sprallig. Han har inte speciellt mycket energi och satsar gärna på att bara slappa mellan varven. Han är en trofast och lojal enmanshund som bara har ögon för sin matte…

image3

Dexter (siberian husky/cattle dog):

Dexter är en före detta vildhund som aldrig hade domesticerats. När han närmade sig 10 år adopterades han utav oss och här funkar han klockrent med flocken. Han älskar Kexet mer än allt och låter Faro komma på en värdig andraplats. Dexters flockkänsla är mycket stark och han har vant sig vid oss och en hel del hantering, bara så där i farten. Det är minst sagt en mäktig upplevelse att få ta hand om ett djur som han och vi skulle inte vilja vara utan honom. Han är en pigg, alert och intelligent överlevare, vår Dexter.

image8

Kexet (tervuren/border collie/australiensk vallhund):

Kexet kom till oss för rehabilitering och omplacering efter att han hade bitit sin matte vid otaliga tillfällen och hon inte klarade av att hantera honom. Jag förväntade mig ett idogt arbete med honom men så fort han anlände så slappnade han av och har sedan dess aldrig gjort illa någon i våra händer. Han placerades vidare men blev stressad och bet en person ganska omgående, så vi tolkade det som att han visade var han hör hemma och tog tillbaka honom permanent. Här har vi inga bekymmer med honom och han är en ovärderlig hjälp för många hundar, inte minst vår egen Dexter. Kexet är en otroligt intelligent hund med mycket energi och stort behov för fysisk och mental stimulans.

image6-kopia-2

Faro (podenco/galgo español):

Jag har aldrig träffat en så personlig hund som Faro. Han är makalöst mångsidig och anpassningsbar och är helt klart ett socialt geni! Faro är streetsmart så in i bomben och det är uppenbart att han har fått klara sig på egen hand förut. Det där med att man kan ta bort hunden ifrån gatan men inte gatan ifrån hunden stämmer ypperligt på Faro och jag tackar gudarna vareviga dag för privilegiet att få ha honom i mitt liv och uppleva detta på nära håll. Mången hundar har sin inre balans att tacka Faro för och det är sällan man skådar hundar i samma klass som han.

Chichen Itza (blandras):

ChiChi är en karismatisk gudinna med stor integritet. Hon är elegant och värdig men samtidigt väldigt tuff och inte rädd för lite skit under klorna! Hon har attityd så det skriker om det och mycket hög pondus, som hon lyckas behålla trots att hon kan härja både högt och lågt och lever lika hårt som hon leker. Hon är en rockig brud som trivs bäst med de stora grabbarna och har förtjänat sin plats i toppen.

image3-kopia-2

Tibet (blandras):

Lugnare hund är Tibet får man verkligen leta efter! Han för inget väsen av sig förutom när han larmar ute på gården. I övrigt påminner han om tjuren Ferdinand. 🙂 Tibet är reserverad och litar inte på vem som helst hur som helst. Man får göra sig förtjänt utav hans förtroende om man vill ha det och han har ingen brådska! Tibet är en fantastiskt vacker och ståtlig hund som imponerar med sin stabilitet. Han är klok och eftertänksam och jag föll som en fura för honom vid första anblick!

image2-kopia

Jason (rottweiler):

Jason är vårt lilla ”maskrosbarn” vars enda stabila plats i livet har varit här hos oss. Han led också av svår aggressionsproblematik som rehabiliterades här, och här blev han kvar. Jason är en nyfiken, social och sällskaplig kille med låg energinivå. Han är väldigt lekfull och barnslig men har en otroligt stark beskyddardrift. Han är extremt mån om sin familj och skulle göra vad som helst för oss, och vi för honom.

image3-kopia

León (blandras):

León spenderade halva sitt liv i en bur på ett shelter i Spanien. Där var han så stressad att han levde rövare och därför ville ingen ha honom. Vi adopterade honom därför att ingen annan ville ge honom en chans. Här trivs han som fisken i vattnet och som äldre herre ser man honom oftast ligga och snarka i sin fåtölj. León är snäll och lugn men får sig ett ryck emellanåt och vill leka. Efter ett helt liv av otur kan han äntligen räkna med att få leva ut sina dagar här hos oss i stillhet.

Orion (cane corso):

Orion fungerade inte i någon av de tre hem som hade honom innan oss och samlade dessvärre på sig en ganska läskig bithistorik. Han hamnade här för rehab och omplacering men vi insåg tidigt att den här hunden är väldigt speciell och därmed kräver att man verkligen förstår honom och kan ge honom vad han behöver för att det ska gå, så han blev kvar. Orion är utvecklingsstörd och alltså inte normalt mentalt fungerande. Han har en begränsad förmåga att förstå och ta säkra beslut socialt, och i kombination med att han är en skarpare ras så känns det tryggast att han får leva där det hanteras korrekt. Han är världens gladaste och lyckligaste hund och vår ”lilla” vuxna valp. 🙂

image1-kopia-2

Optimus (cane corso):

Likt så många andra av våra hundar så kom Optimus till oss för rehab och omplacering efter att han hade bitit människor och skrämt sin före detta ägare. Det skulle dock visa sig att Optimus inte alls behövde rehab, han hade bara hamnat i fel hem, och eftersom jag och han klickade med en gång så adopterade jag honom. Optimus är en lågenergisk, charmig och lillgammal kille med åsikter om det mesta. Han är väldigt verbal utav sig och både sjunger, knorrar, morrar och skäller beroende på vilket budskap som ska förmedlas. Han är soffpotatisarnas Kung och påminner lite om en grinig jättesnigel. Och jag är galen i honom!

img_1917

Yeti (blandras):

Yeti är en stark, stolt och ståtlig hund! Han är en välbalanserad blandning mellan aktiv, lugn, social och reserverad. Yeti är en inkännande kille med både pondus och barnslighet i en enda härlig mix! Han är en rolig kompis som brukar vara populär bland andra hundar, åtminstone efter att den eventuellt första reaktionen har lagt sig, då vissa kan reagera på hans stolta och nästan lite högfärdiga hållning.

Mitzi (spansk mastiff):

Mitzi är den lugnaste hunden man kan tänka sig. Hon lunkar fram i sitt coola tempo och det är väldigt sällan som man upplever henne som något annat än riktigt avslappnad. Det absolut bästa hon vet är att bli klappad, och där man bli sittandes i en evighet för hon tröttnar ALDRIG! Mitzi tar det mesta med ro men har fortfarande en bestämd sida som gör att hon reder sig själv. Hon är en klok hund med ett budskap om kärlek och frid.

Correia (spansk mastiff):

Correia är vår egna lilla enhorning! Hon är så egen och fantasifull och lever lite i sin egen värld! Hon gick ifrån att vara fruktansvärt rädd och trasig till att älska livet och allt vad det innebär idag. Hon är supermysig och kelar mer än gärna med den hon har förtroende för, men man får se upp för hon är också territoriell och vill helst behålla sin människa för sig själv. Correia har en lättare utvecklingsstörning och har bland annat minnesluckor, men det hindrar inte henne ifrån att uppskatta allt som livet har att erbjuda. Inomhus hittar man henne i soffan med sin slaggarkompis Orion.

Fenris (spansk mastiff):

Fenris är Alfies första riktiga kompis och bara det säger en hel del! Den här hunden charmar in sig överallt och går inte det så hittar han ett annat sätt att ta sig in i gemenskapen eller se till så att han blir uppmärksammad och beundrad. Fenris har mycket pondus och älskar att hävda sin status. Han håller sig precis innanför ramarna för vad som är tillåtet men har lärt sig var ramarna sitter enbart för att han har varit där och testat deras hållbarhet… Fenris sociala kompetens använder vi oss flitigt utav och i övrigt vaktar han gården med sin bästis Alfie. OBS! Fenris är adopterad och var redan kuperad. Det skulle aldrig falla oss in att kupera en hund av estetiska skäl.

image5-kopia

Alfie (sarplaninac):

Jag föll för Alfie’s ras för att jag var ute efter det ”svåraste” jag kunde hitta i hundväg, och hittills har han inte gjort mig besviken! Jag ville samla på mig erfarenheten av en extremt krävande ras och eftersom det inte finns i min värld att ge upp, visste jag att jag skulle kunna göra något bra av det här. Det blev det också. Alfie är en upplevelse i sig, en hund man sällan glömmer att man träffat, om man nu har fått den äran (ja, så känns det!). Han lämnar ett intryck av dominans, kraftfull energi och djup respekt.

Alfie

16 kommentarer

16 tankar om “Flocken

 1. Vilket VACKERT arbete du och din man gör och TACK för att du delar med dig – DU behövs mer än nånsin i vårt samhälle och i vår värld. FORTSÄTT vara som du är! Du har blivit min förebild! Och Du pratar underbart tydlig spanska som t o m jag förstod (har läst på gymnasiet för hundra år sen)
  Hälsningar och stor kram från en fembarnsmamma med sin lilla, gamla (14 år goldenpojke och 12 år petit) fyrfotsflock som jag hoppas ökar i antal väldigt snart.
  Katrin Trigueros

 2. Måste säga ett fantastiskt jobb som du och din man gör med dessa hundar, man blir så glad!
  Vi har själv en liten flock med en spansk mastiff blandning och en liten jack russell, man kan inte vara utan dessa underbara varelser.

 3. Fick tips av en idag att se programmet om dig för du ”var min kopia” 😀
  Och jag känner igen mig i dig. Även i utseende och stil faktiskt. Läppstift på och nagellack med leriga stövlar! Är utbildad djursjukvårdare men valde en annan väg i livet då jag inte kände samröre med hur många djurmänniskor är eller behandlar djur. Bla jobbat på hundstallet. Idag har jag flyttat från stan och bor på landet. Jag har riktat in mig på att hjälpa hemlösa katter och papegojor. Det är mitt kall i livet. Min dröm är att kunna ha en gård som du och hjälpa ännu fler djur. Drömmer om jackpotvinsten, allt skulle gå till djuren lol!
  Hejja dig och vad du gör för djuren utan egen röst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s