Allt går i cykler… 🌀

Ni som följer oss på instagram kanske ändå inte minns, men i höstas berättade jag att vi såg en ökning av små hundar som överläts till oss av personer som inte längre kunde eller ville ha kvar dem. Sedan årsskiftet ser vi ett skifte även i cykeln av överlåtna hundar. Nu göller det hundar som bits. Hittills är den gemensamma nämnaren att dessa hundar har försvarat resurser, antingen A.) ett föremål, eller B.) sin integritet/personliga utrymme. Tydligen så försöker Universum markera för mig att det är dags att bemöta problemet offentligt (igen). Det är något som inte stämmer mellan folk och deras hundar. Alldeles för många enorma missförstånd sker.

Vi har nu kunnat rädda några av dessa hundar. På bilden ser ni Maki, som ni redan känner till, och så bamsingen bredvid honom, som ännu inte fått sitt nya namn. Båda var ämnade för avlivning. Det finns 4 till…

Vänner, vi kan inte fortsätta såhär. Ni kan inte fortsätta att skaffa hundar utan att vara medvetna om deras instinkter som rovdjur och vad det innebär för er. Jag vet att det är en ”shit show” därute. Jag vet hur svårt det är att hitta en expert som faktiskt kommer att informera om detta, än mindre en uppfödare, förmedling eller privatperson som försöker göra sig av med sin hund. Men faktum är att ansvaret är Ditt. Informationen FINNS därute. Jag finns härute! Jag HAR FUNNITS härute i 10 år nu! De har försökt tysta mig sedan allra första början men jag är kvar för någon måste säga sanningen. Någon måste förklara de svåra sakerna och lära er att hantera det. 🤷🏻‍♀️

Hundar. Är. Rovdjur. Snälla läs det igen. De är ROVDJUR. Trodde ni verkligen att ni skulle komma undan med att behandla dem som fluffiga bebisar för alltid? Det gör ni inte! Och de DÖR för att ni försöker. ⚰️

Så medan jag verkligen ogillar att behöva starta vilken dag som helst med ett obekvämt meddelande som detta, så måste det göras. Och jag är inte ens klar! Ni kommer att få höra mer ifrån mig om ämnet, oroa er inte. 😪

Mot balans. 💔

Annons

3 svar till ”Allt går i cykler… 🌀”

 1. Tack Alexandra! Mycket bra skrivet!

 2. madelene gavazzeni profilbild
  madelene gavazzeni

  Hej Alexandra
  Så bra skrivet fast så hemskt att du ska behöva 😞
  Skulle så gärna vilja att du kunde komma till Stockholm o hålla ett ”föredrag” ” utbildning” öppna ögon o lära ut Hur tänka kring hundar, deras beteende.
  Kan hjälpa till med det runt omkring.

  Mvh🌻
  Madelene Gavazzeni
  Verksamhetschef/ägare/grundare
  Förskolan Kulskolan
  KULpEDAGOGIK AB
  Mobil 0730 7171 15
  ________________________________

 3. Vår Kalle är ju ett exempel på när det blir fel och all skuld lades på att det var han det var fel på. Så glad för denna ”tokiga” hund som ödet förde till oss. Tack för dina råd som har gett Kalle och oss ännu bättre förutsättningar att få det bra tillsammans. Rekommenderar dig till alla som jag träffar och behöver hjälp med sin hund. Varma hälsningar Siv🙏🥰 P.S. minns du att vi ev. kunde tänka oss en hund till som passa Kalle? Hör gärna av dig i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: